מחקרים על סופרפוד

אלו ורה

  1. מחקר שבדק החלמת כוויות בקרב עכברים בעזרת אלוורה לעומת קבוצת ביקורת. הקבוצות נבדקו לאחר שבעה ימים ולאחר שבועיים. קצב ההחלמה ושיעורי ההחלמה בקרב העכברים שטופלו באלוורה היו גדולים יותר מאשר בקבוצה שלא טופלה. www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10808702
  1. מחקר שבדק את השפעתם של מי פה עם אלו ורה על הפחתת פלאק (רובד חיידקים), לעומת קבוצת ביקורת וקבוצה שהשתמשה בנוזל פיזיולוגי. האלו ורה נמצאה יעילה בהסרת פלאק לעומת קבוצת הביקורת. לא נמצאו תופעות לוואי בשימוש באלו ורה. www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4006208
  1. שימוש באלו ורה להורדת רמות סוכר וכולסטרול, כנוגד סרטן וכנוגד דלקות (בבליעה): מסיכום של כעשרה מחקרים שבדקו השפעות פנימיות של נטילת משקה אלו ורה או אבקה הוסק שאלו ורה יכולה להיות יעילה בהורדת רמות הסוכר בקרב סוכרתיים ובעלי רמות שומנים גבוהות (טריגליצרידים) בדם. http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2225411014000078

אסאי

  1. מחקר שבדק את הרכיבים האנטי דלקתיים שנמצאים באסאי בתרביות תאים אנושיים מצא שאסאי הוא נוגד חמצון רב־עוצמה ומסייע בדיכוי מחלות נשימה כמו אסטמה באמצעות חיזוק מערכת החיסון. האסאי נמצא אפקטיבי גם לטיפול במחלות זיהומיות. www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3046208
  1. מחקר פיילוט שבדק את השפעת נטילת אסאי במשך חודש אצל אנשים הסובלים מעודף משקל. נמצא שרמות האינסולין בדמם ירדו, וכן רמות הכולסטרול. https://nutritionj.biomedcentral.com/articles/10.1186/1475-2891-10-45
  1. מחקר על תאי מוח נמצא כי אסאי הוא נוגד חמצון, גורם אנטי־דלקתי ומחזק את מערכת החיסון. כמו כן נמצא כמגן ומשמר תאי מוח מסוימים שיכולים להחזיר בתורם תפקודים מוחיים. http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf203989k

גוג’י ברי

  1.  מחקר שבדק השפעה של גוג’י ברי על תחושת הרווחה הכללית ועל מערכת החיסון מצא עלייה במספר תאי הדם הלבנים. הקבוצה שאכלה גוג’י ברי דיווחה על הטבה משמעותית בתחושה הכללית ועל שיפור ברמות הריכוז. www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19857084
  1. מחקר שבדק השפעות של גוג’י ברי על מערכת החיסון הראה שיפור וחיזוק של מערכת החיסון בקרב עכברים. קבוצה זו היתה עמידה יותר לזיהומים והחלימה מהר יותר, במיוחד ברקמות הריאה. www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22739381
  1. מחקר שבדק השפעה של גוג’י ברי על היקף המותניים: www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22081616
  1. מחקר שבדק השפעה של שתיית מיץ גוג’י ברי על רמת ההגנה מפני קרינה אצל עכברים שנחשפו לרמות גבוהות של קרינת שמש מצא כי עורם של עכברים ששתו את המיץ היה מוגן יותר, לעומת קבוצת הביקורת.

http://pubs.rsc.org/en/content/articlelanding/2010/pp/b9pp00177h/unauth#!divAbstract

  1. מחקר שבדק את נוגדי החמצון בכמה זנים של גוג’י ברי ופירט את השפעותיהם: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814616300401
  1. מחקר דומה נוסף מתאר את השינויים בפלסמת הדם של אנשים שאכלו גוג’י ברי במשך 90 יום: http://journals.lww.com/optvissci/Abstract/2011/02000/Goji_Berry_Effects_on_Macular_Characteristics_and.12.aspx

שמן הֶמפּ

1.מחקר שבדק את ההשפעות של שמן המפ על אטופיק דרמטיטיס, בהשוואה לשמן זית. הן בבדיקות הדם והן בשאלונים שהופנו למטופלים, נמצאה הטבה במחלה באמצעות שתיית שמן המפ. http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/09546630510035832

  1. מחקר שבדק את ההרכב התזונתי של שמן המפ מצא נוכחות של אומגה 3 ו-6, חומצות אמינו חיוניות וחלבון צמחי המתעכל בקלות. שמן ההמפ הוא מקור נדיר מאוד להרכב זה, ובכך מהווה תוסף תזונתי חשוב לטיפול במגוון מחלות וחוסרים בגוף. https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs10681-004-4811-6?LI=true
  1. מחקר שבדק את השפעת שמן ההמפ על אחוזי השומן (ליפידים) והחלבון בדמם של עכברים. אצל עכברים שאכלו מזרעי ההמפ היה אחוז כולסטרול LDL נמוך ועלייה ב-HDL, “הכולסטרול הטוב”. המחקר ממליץ לסובלים מרמותLDL  גבוהות ולבעלי סיכון למחלות דם כליליות להוסיף שמן המפ לתזונתם. http://www.docsdrive.com/pdfs/ansinet/pjn/2006/585-588.pdf

4.מחקר שבדק שימוש בשמן המפ במקרים של דלקת אוזניים, סינוסיטיס, נזלת ודלקת גרון. השימוש בשמן המפ קיצר את זמן ההחלמה בכל המקרים המתוארים בהשוואה לטיפול קונבנציונלי, ומצא כי הוא אפקטיבי במקרים המתוארים, וכן במקרים של פצעים וכוויות חיצוניות. http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1300/j237v07n02_02

כלורלה

  1. מחקר שבדק השפעת כלורלה על פלסמת הדם של מעשנים מצא שנטילת כלורלה הביאה לשיפור הן בריכוזי ויטמין C והן בכמות התאים הלבנים. הכלורלה שימשה כנוגד חמצון ותיקנה DNA פגום בדמם. המחקר ממליץ על הכלורלה כנוגד חמצון וכתורם לחיזוק מערכת החיסון. http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0899900709001749
  1. מחקר שמצא כי חולים שקיבלו טיפולי כימותרפיה ונטלו כלורלה היו פחות חשופים לזיהומים בדרכי הנשימה מאשר קבוצת הביקורת. תכונותיה האנטי־דלקתיות והמחזקות של הכלורלה תרמו לחולים שנטלו אותה במהלך טיפול קונבנציונלי בסרטן. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ptr.2650040605/abstract
  1. מחקר שבדק השפעת כלורלה על קבוצת חולי פיברומיאלגיה מצא כי הכלורלה מפחיתה כאבים ודלקות, הן ברמת הבדיקות והן ברמת ההרגשה של המטופלים שנבדקו. http://www.sunchlorella.com/assets/files/090603%20Scientific%20Report/1.pdf
  1. מחקר שבדק את השפעת הכלורלה על רמות כולסטרול גבוהות מצא כי נטילת כלורלה במשך שבועיים גרמה לשינוי משמעותי ברמות הכולסטרול והטריגליצרידים בדם הנבדקים והשפעה דרמטית של הכלורלה על ספיגת השומנים המסוכנים בדם. https://nutritionj.biomedcentral.com/articles/10.1186/1475-2891-13-57

מאקה

  1. מחקר שבדק השפעה של מאקה כמאזן הורמונלי לתופעות גיל המעבר מצא כי נטילת מאקה במשך כחודשיים הקלה באופן משמעותי על תסמיני גיל המעבר בקרב רוב המשתתפות בניסוי. הבדיקות הראו התייצבות של הורמוני מין שונים, ירידה במשקל ובלחץ הדם וירידה ברמות הכולסטרול והטריגליצרידים. סימפטומים דוגמת גלי חום, שינויים במצב הרוח, הפרעות שינה וכו’ פחתו באופן ניכר בקרב הנשים שנטלו מאקה. ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23674976
  1. מחקר שבדק השפעה של מאקה על החשק המיני הראה שיפור במנגנון ה-SSRI במוח והשפעה על מצב הרוח של הנבדקים שנטלו מאקה. : http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1755-5949.2008.00052.x/full
  1. מחקר שבדק את השפעת המאקה על מחלות כרוניות נפוצות באמצעות סקירת מחקרים קודמים ובחינת ההרכב הכימי של הצמח פירט את השפעותיה המיטיבות של המאקה על איזון הורמונלי בקרב נשים, עידוד יצירת זרע תקין אצל גברים, שיפור בליבידו אצל שני המינים והפחתת עייפות כרונית. https://pdfs.semanticscholar.org/8169/5f2ef34972c42dda91a4ae73b353020987de.pdf
  1. השפעת מאקה כנוגדת דיכאון: מחקר שבדק את מוחם של עכברים שקיבלו מאקה במשך כשישה שבועות מצא עלייה ברמות הנוראדרנלין והדופאמין. http://online.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/jmf.2013.2950
  1. מחקר שבדק השפעת מאקה על עכברים שנחשפו לקרינת שמש גבוהה  גילה כי נטילת מאקה תורמת לסינון קרני השמש ולשמירה על עורם של עכברים, ומכאן של יונקים נוספים. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1600-0781.2008.00330.x/full

מאקי

  1. מחקר שהראה כי תמצית תותי מאקי משמשת כנוגד חמצון, מורידה את רמות הסוכר בדם, תורמת לריפוי דלקות ותומכת בבריאות מערכת הדם. התמצית חדרה את מחסום המוח והשפיעה על הסדרת לחץ הדם, תמיכה בטסיות הדם, המרצת מחזור הדם ושמירה על תפקודי המוח, ושימרה תפקודים קוגניטיביים. http://www.delphinol.com/wp-content/themes/delphinol/papers/2015_nutraceutical.pdf
  1. מחקר שבדק את השפעת תמצית המאקי על יובש בעיניים מצא כי הפרשת הדמעות של עכברים שנטלו את התמצית השתפרה מאוד, והסיק שאפשר להשתמש בה למניעת יובש בעיניים. http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1756464614002266
  1. מחקר שבדק השפעה של תותי מאקי על סוכרת סוג 2 הראה ירידה ברמות הגלוקוז והאינסולין בדם, הן בצום והן לאחר אכילה, בקרב עכברים שרמת הגלוקוז שלהם נוטה לסוכרת. מקץ כארבעה חודשים של נטילת תמצית מאקי הגיעו העכברים לרמות אינסולין וסוכר תקינות. ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24861886
  1. מחקר שפירט את נוגדי החמצון והרכיבים האנטי־דלקתיים במאקי: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/pca.872/full

מאצ’ה

  1. מחקר שבדק השפעה של מאצ’ה על המוח מצא כי תמצית התה הירוק יכולה למנוע מחלות כמו אלצהיימר ודמנציה. צריכת תה ירוק משמרת תפקודים קוגניטיביים ומגינה על המוח מהשפעות הזקנה ומחלות הפוגעות בתפקודו. news-medical.net/news/20100315/New-study-finds-green-tea-extract-may-prevent-Alzheimers-disease-and-dementia.aspx
  1. מחקר שבדק השפעה של מאצ’ה על הסיכוי לחלות בסרטן ובמחלות דם כלליות נערך בקרב כ-14,000 אנשים מבוגרים ביפן לאורך כשש שנים. צריכה של כשבע כוסות של תה ירוק מורידה את סיכויי התמותה מסרטן או ממחלת כלי דם באופן מובהק. צריכת מאצ’ה או תה ירוק הורידה משמעותית את הסיכוי לחלות בסרטן של דרכי העיכול. ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19628408
  1. מחקר שבדק השפעות של תה ירוק על מגוון מחלות לא־סרטניות. עסק בתכונות נוגדות החמצון של התה, השפעתו המיטיבה על מערכת הדם, רכיבים שגורמים להורדת רמות המתח ורמות הכולסטרול בדם ועיכוב הזדקנות. http://online.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/acm.2005.11.521
  1. ספר המפרט את ההיסטוריה של התה בעולם, הרכבו הכימי והשפעותיו המיטיבות: https://books.google.co.il/books?hl=en&lr=&id=YfmOqLrTLJAC&oi=fnd&pg=PR3&dq=Matcha+health+benefits&ots=5tFwonFyYO&sig=Wss2SkqYXJ2LZbhoY2UZtGz1VaU&redir_esc=y#v=onepage&q=Matcha%20health%20benefits&f=false
  1. מחקר שבדק את השפעות התה הירוק על גלי אלפא ועל מצב התודעה של “ערות נינוחה” מצא כי הוא מפחית דחק (סטרס), ובכך תורם הן למוח והן לתחושה הכללית. השימוש בתה ירוק מתועד כבר זמן רב, ועל כן השפעותיו על מצב הרוח והתודעה מתונות ובדוקות. http://online.liebertpub.com/doi/pdf/10.1089/10762800151125092
  1. השפעת המאצ’ה על רמות השומנים והסוכר בדמם של עכברים שתזונתם עתירה בשומן: מרבית הרכיבים המועילים במאצ’ה הופכים מסיסים במים, בניגוד לתה ירוק שבו רק מעט יחסית מהרכיבים הפעילים מסיסים במים. לפיכך השפעת המאצ’ה על חילוף חומרים של שומנים וסוכרים חזקה יותר משל תה ירוק רגיל. http://pubs.rsc.org/-/content/articlehtml/2016/fo/c5fo00828j

מורינגה

  1. מחקר שפירט את התכונות נוגדות החמצון של המורינגה תוך ציון החומרים הפעילים בצמח: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3501899
  1. מחקר שבדק את השפעת השימוש בתמצית זרעי מורינגה על התקפים אנפילקטיים ועל סימפטומים אלרגיים והפרשת היסטמין בקרב עכברים. תמצית זרעי מורינגה נמצאה מעכבת הפרשת חומרים אנפילקטיים העלולים לגרום לתגובה חמורה. ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18958739
  1. מחקר שבדק השפעה של תמצית מורינגה על סוכרת סוג 2 כמקובל ברפואה ההודית המסורתית. התמצית נמצאה כמורידה רמות סוכר בדמם של עכברים, ומכאן שהשימוש המסורתי בצמח קיבל אשרור מדעי. ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19501271
  1. מחקר שסקר מחקרים קודמים הסיק כי המורינגה מסייעת במקרים של עודף שומנים ועודף סוכר בדם ויש לה פוטנציאל בטיפול בתסמונות מטבוליות בבני אדם. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3290775

נוני

  1. מחקר שבדק השפעה של נוני על תאים של גידולים סרטניים מפושטים בריאות נמצא כי תמצית נוני חיזקה את מערכת החיסון של העכברים הנגועים בסרטן ושיפרה את פעילותה, סייעה להשמדת תאים סרטניים והשפיעה על אספקת הדם לגידולים הקיימים. כן ניכרה ההשפעה נוגדת החמצון של הנוני על מוטציות גנטיות שאחראיות לסרטן. ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27106908
  1. מחקר  על סרטן ונוני המפרט את השפעותיו נוגדות הסרטן ואת פעולת נוגדי החמצון שבו: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1749-6632.2001.tb02737.x/full
  1. מחקר המפרט את הרכיבים האנטי בקטריאליים בצמח ואת השפעתם על זיהומים חיידקיים נפוצים: ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27074391
  1. מחקר שבדק השפעה של נוני על זיכרון מצא כי התכונות נוגדות החמצון של הנוני מיטיבות עם המוח. תמצית נוני שהוזרקה לעכברים עם זיכרון פגוע שיפרה אותו באופן ניכר. ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22107832
  1. מחקר על ארטריטיס ושיכוך כאבים מצא שנוני מעכב את השפעתם של משככי כאבים אופיאטים (טרמדול או מורפיום) וגורם בכך לשיכוך כאבים. הנוני מעכב כאבים ואת ההרס הנגרם על ידי ארטריטיס ומשמר את המפרקים. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ptr.2863/full
  1. מחקר על השפעות הנוני על כבד של אוגרים שתזונתם עתירה בשומן מצא כי נוגדי החמצון והחומרים האנטי־דלקתיים בנוני מגינים על הכבד מפני זיהומים ושומניות יתר במקרה של תזונה עתירת שומן. http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814613001945

ספירולינה

  1. במחקר שבדק את השפעת הספירולינה על רמות הגלוקוז בדם בקרב הסובלים מסוכרת סוג 2 ומשומנים גבוהים בדם נמצא כי נטילת ספירולינה למשך חודשיים הורידה את רמות הגלוקוז בדם בקרב הנבדקים, הן בצום והן לאחר ארוחה. במקרה של רמות השומנים בדם פעלה הספירולינה כנוגד חמצון והורידה את רמות ה־LDL. cyanotech.com/pdfs/spirulina/sptl02.pdf
  1. מחקר שבדק השפעה של ספירולינה על כושר גופני מצא כי הסיבולת של משתתפים שנטלו ספירולינה במשך 8 שבועות ברציפות היתה גבוהה יותר לעומת קבוצת הביקורת, הם הפגינו כוח רב יותר וזמן סיבולת ארוך יותר. http://journals.sfu.ca/ijmbs/index.php/ijmbs/article/view/51/146
  1. מחקר שמצא כי נטילת ספירולינה במקרה של נזלת אלרגית מרגיעה את האלרגיה ביחס לקבוצת הביקורת. הספירולינה מפחיתה את הנזלת, את תכיפות ההתעטשות ואת הגירוד והגודש באף המלווים את הנזלת האלרגית. https://link.springer.com/article/10.1007/s00405-008-0642-8
  1. מחקר שסקר את סיכום ההשפעות המיטיבות של הספירולינה כפי שהוצגו במחקרים קודמים מצא כי היא מורידה רמות מסוכנות של שומנים בדם, נוגדת גידולים, מחזקת את מערכת החיסון, מגינה מפני קרינה רדיואקטיבית, מורידה רמות סוכר בקרב סוכרתיים, תורמת לפעילות תקינה של הכליות ועוד. https://link.springer.com/article/10.1007/BF00004024

עשב חיטה

  1. מחקר שבדק השפעה של מריחת עשב חיטה על כוויות וחתכים בקרב עכברים העלה כי ההחלמה בקרב העכברים שטופלו היתה מהירה יותר מאשר בקבוצת הביקורת, וממליץ להשתמש בו בחולים האלרגיים למשחות אנטיביוטיות. drwheatgrass.com/_blog/Wheatgrass_Research/post/effect-of-wheat-grass-juice-on-wound-healing
  1. מחקר שבדק השפעה של מיץ עשב חיטה על חולות בסרטן השד שעברו טיפולים כימותרפיים מצא כי שתייתו משפרת את מצב מערכת החיסון בלי לפגוע ביעילות הטיפול הכימותרפי, ויכולה אף להוביל להורדת מינוני הכימותרפיה וההורמונים מעוררי התאים הלבנים הניתנים בעקבותיה. www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/01635580701308083
  1. מחקר שבדק השפעות של תמציות עשב חיטה על חיידקים מעוררי מחלות זיהומיות כמו ליסטריה מראה פגיעה בקרומי התאים של החיידקים המזיקים והקטנת אוכלוסיית החיידקים עם הוספת תמצית עשב החיטה. http://www.lifescienceglobal.com/pms/index.php/ijbwi/article/view/3438
  1. מחקר שסיכם את השפעות עשב החיטה על מחלות כרוניות כפי שנמצא עד כה: נוגד סרטן, נוגד אולקוס, נוגד חמצון, מרגיע דלקת פרקים, בונה תאי דם בחולי תלסמיה. המחקר מסכם כי עשב החיטה יכול לסייע בהתמודדות עם מחלות כרוניות רבות. http://oaji.net/articles/2014/364-1401973057.pdf

צ’יה

  1. מחקר שמצא כי זרעי צ’יה מחזירים את הרגישות לאינסולין, ובכך מורידים את רמות הסוכר בדם בקרב סוכרתיים. הצ’יה משפיעה על תהליכים כימיים בתא ועל המטבוליזם של השומנים והסוכרים בשרירי השלד. http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0952327813001919
  1. מחקר שמצא כי מריחת תמצית צ’יה על פגעי עור של חולי כליות סופניים במשך שמונה שבועות הביאה לשיפור במצב הפצעים ובגרד. https://synapse.koreamed.org/DOIx.php?id=10.5021/ad.2010.22.2.143&vmode=FULL
  1. מחקר שסיכם את ההשפעות המיטיבות של זרעי הצ’יה מצא כי הם נוגדי חמצון, נוגדי סרטן, מגינים על מערכת הדם והכבד, מעכבים הזדקנות ומקור מצוין לסיבים תזונתיים התורמים לפעולת העיכול. לזרעי הצ’יה תכונות אנטי־בקטריאליות, הם תורמים להורדת סוכר ורמות השומנים המזיקים בדם, מחזקים את מערכת החיסון, תורמים להסדרת לחץ הדם ואף משפיעים לטובה על חרדות ודיכאון. https://link.springer.com/article/10.1007/s13197-015-1967-0
  1. ספר המתאר את ההשפעות המיטיבות של הצ’יה ואת ההיסטוריה שלה: https://books.google.co.il/books?hl=en&lr=&id=C6lYoH8rwywC&oi=fnd&pg=PT345&dq=ancient+grain+chia+seed&ots=UoqY8lC_Fe&sig=L-hhAXtlFWej0JhWEedPuxpk7Ok&redir_esc=y#v=onepage&q=ancient%20grain%20chia%20seed&f=false

קוקוס

  1. דף מידע המסכם את הרכיבים הכימיים וההשפעות המיטיבות של שמן קוקוס: נוגד חמצון, מוריד רמות LDL, מאזן רמות סוכר בדם, מדכא דלקות, משפר את תהליך העיכול, משפר ספיגת ויטמינים ומינרלים ותורם להורדת משקל (בנטילה לפני הארוחה). http://ccidp.cardi.org/media/filer_public/0e/c6/0ec64603-3a8b-457b-bca1-add447a222d4/health_benefits_coconut_oil.pdf
  1. התכונות המיטיבות של מי קוקוס ובשר הקוקוס: אנטי־בקטריאליים, נוגדי חמצון, תורמים לתפקוד הכבד, מורידים את רמות השומנים בדם, ממריצים את מערכת החיסון ומכילים מינרלים וחומרי הזנה חיוניים. http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1995764511600783
  1. מחקר שבדק השפעה של שמן קוקוס על רמות הדחק (סטרס) בעכברים מצא הם התאוששו ממצבי מתח ולחץ מהר יותר לעומת קבוצת הביקורת. הורדת המתח השפיעה באופן חיובי על רמות הכולסטרול, הטריגליצרידים והורמוני הלחץ במוחם של העכברים. wwncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25452773
  1. ספר שנכתב בידי תזונאי המסכם את ההשפעות המיטיבות של שמן הקוקוס על העור, השיער, מערכת החיסון, הורדת סוכר ושומנים בדם, ומניעת סרטן. https://books.google.co.il/books?hl=en&lr=&id=wfFEAwAAQBAJ&oi=fnd&pg=PT8&dq=coconut+oil+health+benefits&ots=xMjYKSu8X4&sig=dHlCIaWLuu-bQwS0Ijvcy8fkS9g&redir_esc=y#v=onepage&q=coconut%20oil%20health%20benefits&f=false

 

קקאו

  1. מחקר שבדק את הקשר בין קקאו ללחץ דם הסיק כי צריכה קבועה של קקאו משפיעה לטובה על כלי הדם, וכי צריכת קקאו באופן מבוקר וקבוע יכולה לתרום לבריאותה ותקינותה של מערכת הדם. http://apjcn.nhri.org.tw/server/APJCN/17%20Suppl%201//284.pdf
  1. מחקר שבדק את יעילות הקקאו במניעה ובטיפול בסרטן המעי הגס מצא כי הקקאו שניתן לעכברים מגביר פעילות אנזימית נוגדת חמצון במערכת העיכול ומדכא דלקות. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/biof.1195/full
  1. מאמר המסכם עשור של מחקר על קקאו כנוגד חמצון, נוגד דלקות, מוריד סיכוי למחלות לב, מסדיר את פעילות טסיות הדם ומפחית דחק, וממליץ על צריכה מתונה של שוקולד מריר. https://www.cambridge.org/core/journals/british-journal-of-nutrition/article/cocoa-and-health-a-decade-of-research/10E9BE79E5DEFD360C5CD46B92E07414
  1. תכונותיו המיטיבות של הקקאו בדגש על אנטי־דלקתיות, איזון רמות הסוכר, השפעה מיטיבה על מערכת העצבים, ירידה במשקל ותהליכים מטבוליים בתא. התכונות נוגדות החמצון של הקקאו מאפשרות הגנה ושמירה על נוירונים ותורמות לשיפור מצב הרוח והאיכויות הקוגניטיביות. הקקאו ממתן תגובות אלרגיות ומשפיע על אוכלוסיות החיידקים במעי. http://journals.lww.com/co-clinicalnutrition/Abstract/2013/11000/Health_benefits_of_cocoa.11.aspx

רימונים

  1. מחקר שבדק השפעה של מיץ רימונים הראה יעילות בשיפור הזיכרון בקרב סובלים מבעיית זיכרון עקב גילם, הן בבדיקות MRI והן במטלות זיכרון ודיווחיהם של הנבדקים. ההשערה היא שנוגדי החמצון ברימון משפרים את זרימת הדם במוח. hindawi.com/journals/ecam/2013/946298
  1. מחקר שבדק השפעת מיצויי רימון בקרב אנשים הסובלים מהשמנת יתר. מיצוי הרימון תורם ככל הנראה להפחתה ברמות השומן. http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0899900711004217
  1. מחקר שבדק את השפעת מיץ הרימון על סרטן הערמונית בקרב עכברים מצא כי הוא מסייע בזיהוי, סימון ועיכוב התפתחות סרטן הערמונית האנושי בעכברים, ולפיכך ייתכן שניתן להשתמש במיץ רימונים למניעה ולטיפול בסרטן הערמונית בבני אדם. http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf071303g
  1. במחקר שבדק מריחת שמן זרעי רימונים שנמרחו ישירות על גידולי סרטן עור בקרב עכברים נמצאה הקטנה משמעותית בגידולים ובקצב התרחבותם בקבוצה שקיבלה את הטיפול. http://online.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/10966200360716553
  1. מחקר שבדק השפעת מיץ רימונים על מערכת כלי הדם מצא השפעות נוגדות דלקת ואיזון של לחץ דם ושל רמות סוכר ושומנים בדם, והמליץ לבדוק שילוב מיץ רימונים בשגרת הטיפול בחולי לב. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1753-4887.2008.00133.x/full
  1. הרימון ידוע כבריא לתפקוד מערכת הדם, נוגד חמצון, מדכא דלקות, נוגד סרטן, מאזן רמות סוכר, משפר את בריאות העור ובריאות הפה, מדכא זיהומים, אנטי־ויראלי, מטפל במקרי שלשול, משפר איכות זרע, שומר על הסביבה החיידקית הטבעית במעי, שומר על בריאות הכבד, מטפל בהשמנת יתר ועוד. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1541-4337.2010.00131.x/full