נוני – הפרי הקסום

פרי הנוני (Noni) או בשמו הרפואי Morinda Citrifolia נחשב לאחד הפירות בעלי יכולות הריפוי העוצמתיים ביותר שישנם.
בקוסטה ריקה, אפשר למצוא את עצי הנוני גדלים פרא לאורך קו החוף הקריבי, ממש נושקים לאוקיאנוס.
המרפאים הפולונזים המסורתיים נהגו לאורך הדורות להשתמש להכנת רפואות בכל חלקיו של העץ: השורשים, הגזע, העלים וכמובן הפרי.
עד היום נחשב הפרי בכל האזורים הטרופיים כ"תרופת סבתא" שתמיד עובדת . מי שחולה מיד אוכל נוני.
עוצמת הריפוי המדהימה של פרי זה נובעת מכ- 150 אלמנטים שונים הכוללים ויטמינים, מינרלים, אנזימים, והורמונים.

משפר את תפקוד התאים
הפעולה המרכזית של הנוני הינה העלאת רמת הקסרונין (xeronin) בגוף. הקסרונין הינו אלקולואיד קטן למדי הקיים בכל התאים הבריאים של צמחים, בעלי חיים ומיקרואורגניזם. הקסרונין מאזן את המבנה המולקולארי בכל תא בגוף ומעודד יצירת תאים חדשים. הוא מסייע לרפא תאים פגומים ומשמר את תפקודם התקין.
אין חיים בגוף ללא קסרונין. גופנו יכול ליצר כמות מוגבלת של קסרונין אשר פוחתת עם הזדקנות הגוף, ולכן הקסרונין יקר כל כך לגופנו.
דמיינו מצב בו כל תא בגופנו משפר את תפקודו, אפילו רק במעט. התוצאה היא שכל הגוף מגיב ומתחיל תהליך איזון וריפוי פנימי. זו הסיבה לכך שהנוני מסייע בצורה משמעותית במניעה וריפוי קשת רחבה של סמפטומים ומחלות.

למה זה טוב?
הנוני הוא עץ ירוק עד שגודל באקלים טרופי והוא אחד העצים הפלאיים ביותר בטבע. במשך שנים רבות, התרבויות המסורתיות השתמשו בו לרפואות שונות מכאבי שרירים, בעיות עור וכמחזק בריאות כללי לסרטן ולמצבים כרונים של מחלות לב וסכרת.
הנוני עשיר בנוגדי חימצון, מחזק את המערכת החיסונית ועוזר לה להתמודד מול גידולים שפירים וגידולים סרטניים.
כיום, יותר ויותר מחקרים מראים שלנוני יש תכונות נוגדות סרטן ומשלבים אותו בטיפולים תומכים למחלת הסרטן.

עוד מסגולותיו של הנוני:
מונע הזדקנות
מונע התפתחות של גידולים ותאים קדם סרטניים
מאזן רמות סוכר בדם ומסייע כנגד סכרת
מוריד לחץ דם גבוה
מסייע למניעת דכאון
ממריץ ומשפר את רמת האנרגיה הכללית
מחזק את המערכת החיסונית
מקל על סימפטומים של דלקות מפרקים
מקל על התכווצויות שרירים
מקל על תסמונת קדם ויסתית
מסייע בבעיות עור ואקזמה
משחרר רעלים מהגוף
עוזר להיגמל מהתמכרויות (קפה, סוכר, סיגריות, אלכוהול, סמים)

מיץ הנוני
טעמו וריחו של הנוני חזקים ומעידים על פעולתו העוצמתית. אפשר לצרוך את הפרי טרי, כאשר הוא רך ובשל (במדינות בהן או גדל), או כאבקה הנטחנת מהפרי המיובש, או בדרך הנפוצה ביותר, בה מתסיסים את הפירות במשך 90 יום ומכינים מהם מיץ נוני.
בארץ ניתן להשיג בעיקר את מיץ הנוני, בבתי טבע שונים. את המיץ מומלץ לשתות לבד, ללא מזונות נוספים, על בטן ריקה כ-2-4 כפות ביום.

סגולות המרפא והניקוי של הנוני הפכו אותו למרכיב מרכזי בסדנאות ניקוי הגוף שאני מעבירה.
אני יכולה להעיד מניסיוני האישי, ומחויות של מאות אנשים אשר עברו את הסדנאות, כי צריכת הנוני מזרזת תהליכי ריפוי ומחייה את הגוף, תורמת לסילוק רעלים מהיר ותומכת מאוד בתהליכי גמילה.