תפריט יציאה מתהליך ניקוי הגוף

שלום חברים,

תהליך היציאה מצום המיצים הינו השלב החשוב ביותר בכל תהליך הניקוי.
ישנה אימרה המיוחסת  לסופר ג'ורג ברנרד הגורסת כי " כל טיפש יכול לצום , אך רק אדם חכם יודע לשבור את הצום נכון ".
לכאורה, הסתיים הצום ואנו יכולים לחזור לאכול . אולם חשוב שנבין שהתהליך לא הסתיים עדיין והחזרה חייבת להיות מדודה והדרגתית.

במהלך הימים האחרונים גופכם נפתח ,ניקז ושחרר רעלים. כעת, חשוב מאוד לתמוך בהמשך תהליך זה ולאפשר לגוף את הזמן לחזור לאיזון.  
מצד אחד – לאפשר לגוף להמשיך ולשחרר רעלים נוספים ומצד שני – לחזור בהדרגה לאכילה ולעיכול.

בימי הצום נתנו לגוף מנוחה מפעילות עיכול המזון – הגוף כמעט ולא ייצר אנזימי עיכול וגם התנועה הפריסטטית של מערכת העיכול הואטה.
כעת , חשוב שנאפשר לגוף לחזור בהדרגה ולמצוא את הקצב הפנימי הנכון לעיכול.

צום המיצים הוא תהליך המאתחל את הגוף. אתם בוודאי מרגישים את השינוי.
את החדות ,האנרגיה , תחושת הקלות והחיוניות הפנימית.
הרבה התמכרויות ועומס השתחררו מהגוף וכעת אתם עומדים בפני הזדמנות נדירה לשדרג את התזונה שלכם ואת הקשר שלכם לגופכם.

ברגישות שנוצרה, נוכל כעת לייצר דיאלוג חדש עם הגוף ולהזין אותו בצורה מיטבית, אשר אינה מונעת מדפוסים והרגלים ישנים. שימו לב למה הגוף מבקש.
שאלו את עצמכם איזה מזון מתאים לכם עכשיו. אכלו מזונות פשוטים טבעיים וקלים.
שימו לב שלא להעמיס מידי על מערכת העיכול ולא לחזור להכניס לגוף את המזונו הממכרים.

אני ממליצה להמשיך ולשתות  הרבה מים וחליטות תה צמחים. לשלב סופרפודס בתזונה היומית ולאכול מזון חי (Raw ) .
ביומיים הראשונים מתום הצום הקפידו לאכול רק ירקות ופירות . ביום השלישי שלבו בהדרגה דגנים וקטניות.

זכרו כי ככל שתחזרו לאכול בצורה מדורגת, יושלם תהליך הניקוי בצורה טובה יותר.

הכנתי עבורכם תפריט מיוחד עבור היציאה מהצום ואני ממליצה להקפיד עליו.
 
ברוכים הבאים לעולם חדש!
אני מאחלת לכם תקופה חדשה ומרגשת של הזנה מטיבה ומעוררת השראה לגופכם ולחייכם.

באהבה

החתימה של אומינה

תפריט יציאה מתהליך הניקוי

בוקר‫
כוס מים חמימים עם חצי לימון סחוט
תה צמחים
שייק סופרפוד ירוק (ראו מתכון מצורף)
או – מיץ ירקות

במהלך הבוקר
פרי/ירק

צהריים
מרק מיסו/מרק ירקות כתום/מרק גספצ'ו  – (ראו מתכון מצורף)
סלט ירקות עם נבטים
כרוב כבוש

אחר הצהריים
תה צמחים
2 תמרים

ערב
ברוקולי/ כרובית/ קולורבי מאודים
סלט עלים ירוק
מרק מיסו/מרק ירקות כתום/מרק גספצ'ו (ראו מתכון מצורף)
כרוב כבוש (ראו מתכון מצורף)

 

הערות
לשתות הרבה מים לפחות ליטר וחצי ליום
חליטות צמחים מומלצים – סרפד, קמומיל‫, מרווה, זוטה לבנה, שן הארי‫, גדילן מצוי או נענע

 

המתכונים

לחצו על סימן ה + מימין לצפיה במתכון המלא

שייק סופרפוד ירוק

  • כוס מיץ תפוחים טבעי
  • חצי כוס מים
  • כוס עלי תרד
  • חופן עלי נענע
  • 2 כפות זרעי צ'יה מושרים כשעה
  • כפית אבקת מורינגה
  • חצי כפית ספירולינה
  • כף פולן דבורים

לערבב הכל בבלנדר

גספצו חלומי

  • כוס וחצי חלב שקדים
  • 8 עגבניות שרי חצויות
  • חצי גמבה
  • חצי אבוקדו
  • קורט מלח וקורט פלפל שחור
  • חצי כף שמן זית
  • חצי כף אורגנו
  • חצי/ שליש שן שום (לפי הטעם)
  • טיפת לימון
  • קורט פלפל שטה (אופציה)
  • שלושה עלי בזיליקום

 לערבב בבלנדר למירקם קרימי

כרוב כבוש

  • 1 כרוב גדול או שניים קטנים. אפשר לשלב לבן וסגול.
  • 5 כפות מלח ים אטלנטי או הימליה גס

לנקות את הכרוב ולחתוך לרצועות דקות ואחידות
להעביר לקערה גדולה ביחד עם המלח.להניח "להזיע" כ- 30 דקות.
ללוש היטב את הכרוב כדי לרככו ולגרום לו להגיר נוזלים
לדחוס היטב את הכרוב בצנצנת. לוודא שמי הכרוב מכסים את הכרוב כולו. לסגור את המכסה ולהניח במקום מוצל.
בימים האשונים לפתוח את הצנצנת פעם פעמיים ביום על מנת לשחרר את הגזים המצטברים ולדחוף היטב את הכרוב מתחת לפני הנוזלים.
כעבור 7 -10 ימים הכרוב מוכן.‫

מרק מיסו

  • ערבבו בקערת מרק אישית מים רותחים
    עם כף מיסו‫ עד קבלת תערובת אחידה.
  • הוסיפו למרק טופו, חתוך לקוביות קטנות,
    חופן אצות וואקאמה (אחרי שהושרו כ- 5 דקות במים‫ וסוננו),
    חופן נבטים מכל סוג שהוא.

הגישו לשלוחן בטמפרטורה הרצויה

Share Button